Je li moguće iznenaditi partnera poklonom za rođendan nakon što ste dugo godina zajedno?

Već ste dugi niz godina zajedno i uskoro se bliži partnerov rođendan? Pitaš se mogu li rođendanski pokloni i dalje buditi dozu iznenađenja? Ima li smisla slaviti ih?

Moj partner i ja svake godine nastojimo proslaviti rođendan drugačije od svih prijašnjih proslava. Srpanj je njegov rođendanski mjesec, dok je moj rođendan nekoliko dana kasnije, u kolovozu. Zbog obaveza i svakodnevice u koju utonemo ponekad ne znamo odmah što pokloniti jedno drugome. No, znamo da poklonom ulažemo u naš odnos i to nas veseli. S obzirom na to da je ovo već 12. godina otkako smo zajedno, nekad pomislimo da smo sve ideje već iskoristili, ali uvijek se iznenadimo toj jednoj koja nam sine iznenada!

Kroz proteklih 12 godina darivali smo si međusobno razne poklone. U samim počecima birali smo nakit jedno drugome, što je za nas predstavljalo simbol veze, povjerenja i ljubavi. Potom sam, svake druge godine, kao poklon za rođendan, poklanjala foto knjigu. Odabrala bih nekoliko zajedničkih fotografija iz protekle dvije godine i sačuvala uspomenu na proživljena iskustva. Sada kada s odmakom prolistamo foto knjige, uhvati nas nostalgija na to što smo sve prošli zajedno. Zanimljivo nam je s ove pozicije danas vidjeti što nas je tada radovalo, što smo birali, gdje smo izlazili, putovali, što smo jeli…

Osim uspomena, kada poklanjamo, razmišljamo i o hobijima koji nas vesele. Kako sam ja strastveni ljubitelj rolanja, a moj se partner htio pridružiti toj aktivnosti, jedne je godine, vođen tom idejom, poklonio meni i sebi nove role. Uživali smo u njegovim prvim stajanjima u rolama, smijali se padovima i zabavljali.

Prošle godine, za njegov rođendan, izabrala sam pokloniti višednevno putovanje. Onaj trenutak otvaranja koverte i čitanja destinacije za mene je baš poseban dio darivanja. Osim toga, poklon putovanje, daleko je više od samih avionskih karata. To je zajedničko provedeno vrijeme, odmor, nova iskustva, planiranje, avantura…

Kako su nam rođendani u ljetnom periodu, u ovih 12 godina birali smo i poklone prema aktivnostima u ovom dijelu godine. Ideje su bile razne, od ručnika s ispisanim imenom za plažu, ljetne odjeće, do tura s kajakom na bliže otočiće i u spilje.

Možete pogoditi da je jedan od dosadašnjih poklona bila i Kkarikatura. Još u samim počecima mog crtanja imala sam veliku želju nacrtati nas dvoje. Kkarikature koje sam tada crtala, najčešće su prikazivale osobe i njihova zanimanja te je to bio smjer kojim sam se vodila prilikom crtanja naše Kkarikature. Danas, s više znanja i iskustva, simpatično mi je prisjetiti se toga.

Ove godine, za razliku od prethodnih, imamo mogućnost proslaviti rođendan usred radnog tjedna i planirati dan baš za to. Ovogodišnja se proslava izdvaja i po tome što sam svoju ideju podijelila unaprijed s partnerom. Htjela sam provjeriti hoće li mu biti zanimljivo to što sam osmislila i savjetovati se s njime. Odabrala sam vožnju quadom po šumskim puteljcima i mjestima gdje još nismo bili. Već ga dobro poznajem da mogu pretpostaviti što bi ga veselilo. Avantura i izazovi definitivno spadaju u to. Zajedničko planiranje rute unaprijed označava da je rođendansko slavlje već krenulo.

Vjerujem da svaki period života donosi nešto novo, i bez obzira na broj dosad proslavljenih rođendana i organiziranih iznenađenja, uvijek postoji nešto što je u ovom trenutku drugačije, novo i uzbudljivo.