Što pokloniti za vjenčanje, a da pokrijem stolicu? Donosim ti 5 ideja originalnih poklona za vjenčanje

Ilustracija mladenaca u vjenčanici i odjelu u bijelom okviru. Predstavlja poklon za vjenčanje prijateljima

Često pitanje koje imamo priliku čuti, kada se radi o poklonu za vjenčanje, glasi: „Što da poklonim, a da pokrijem stolicu?“ Je li tako i kod vas?

Pod pojmom „pokriti stolicu“ misli se na cijenu po osobi u restoranu koju mladenci plaćaju za svoje uzvanike.

Kod darivanja poklona za vjenčanje postoje dva tipa ljudi.

U jednu skupinu spadaju oni koji vole poklanjati novac. Glavna misao vodilja im je da će mladenci najbolje znati što im je potrebno.

U drugoj su skupini oni koji se tada osjećaju kao da su došli s bankomata i nisu se dovoljno potrudili. Osobe iz ove skupine žele uz novac dodati neku stvar ili sitnicu kao uspomenu na dan vjenčanja.

I jedan i drugi način je sasvim u redu, a ispravan je onaj s kojim se osjećate dobro.

Ja uvijek volim uključiti maštu i pokloniti još neku korisnu stvar.

U nastavku teksta podijelit ću s vama nekoliko ideja poklona za vjenčanje, koje možete darovati samostalno ili uz novac.

Pokloni za kućanstvo

Prva i nezaobilazna ideja koju jednostavno ne mogu preskočiti jesu pokloni za kućanstvo. Pokloni koji brojčano prednjače ispod ukrasnog papira. Nije tome ništa čudno kada uz proslavu vjenčanja mladenci useljavaju u zajednički dom.

U našem je mjestu običaj da mladenci u jednoj ili dvije trgovine s kućanskim potrepštinama izlože popis željenih proizvoda. To mogu biti mikseri, lonci, setovi čaša, tanjura, noževa i drugo.

Na taj način gosti daruju poklone s popisa koji mladenci trebaju i žele.

Druga prednost je ta da nitko neće pokloniti dva ista poklona. Starije se generacije sigurno sjećaju vremena kada su mladenci dobivali tri usisavača i četiri miksera.

Ako ste vlasnik jedne od trgovina s kućanskim aparatima, iskoristite ovu ideju nuđenja popisa poklona. Svi će vam biti jako zahvalni na tome.

Knjiga ili edukacija o partnerskim odnosima

Da bi odnos bio zdrav i stabilan potrebno je na njemu raditi. Važno je razumjeti drugu osobu, dati joj prostora, a istovremeno biti podrška i kada ne ide sve tako glatko.

Danas su mnogi psihoterapeuti i mentori za partnerske odnose osmislili vrijedne edukacijske programe. Ti programi ne služe samo kada „zaškripi“ već za izgradnju čvrstog temelja i onda kada je sve u redu.

Osim edukacija, poklon koji možeš pronaći u svakoj bolje opremljenoj knjižari jesu knjige za partnerske odnose. Jedna od knjiga koju volim i koju rado poklanjam zove se: „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, autora Johna Graya.

Uz čestitku s lijepim željama i pokoju novčanicu, knjiga će im biti pri ruci kada joj se požele vratiti.

Knjiga o partnerskim odnosima

Drvo bonsai

Wim Hof, poznat kao Ledeni čovjek, u istoimenoj knjizi priča o tome kako smo postali toliko civilizirani kao ljudska bića da smo se ugnijezdili u vlastitu zonu ugode koja je preuzela moć nad nama.

Wim kaže kako više ne živimo u prirodi, već u otporu prema njoj.

Svjesni te činjenice važno je da se čim više okružimo zelenilom i boravimo na svježem zraku.

Jednako tako vrata svojeg doma možemo otvoriti ka prirodi na način da obogatimo prostorije cvijećem i biljkama.

Jedna od ideja poklona za vjenčanje, koju sam i sama testirala, je bonsai masline.

Bonsai su drva pažljivo rezana, njegovana i posađena u malu teglicu, kako bi uvijek zadržala svoju malu veličinu.

Posjetite obližnji rasadnik i izaberite najljepše malo drvo. Stara drva bonsaija prekrasan su detalj u domu budućih mladenaca.

Biljku možete darovati samostalno ili uz pokoju novčanicu. Birajte ono s čime se osjećate ugodno.

Vikend izlet

Tko bi odbio vikend putovanje? Posebno nakon velike organizacije i fokusa mjesecima usmjerenog na vjenčanje. Ja znam tko ne bi.

Ako se osjećaš blisko s budućim mladencima i znaš gdje bi voljeli pobjeći na nekoliko dana, ovo je prilika koju treba iskoristiti.

Rezerviraj smještaj u hotelu, toplicama, resortu ili kupi avionske karte i tvoj je poklon spreman!

Karikatura – personalizirani poklon za vjenčanje

Dosad sam s vama podijelila ideje koje su univerzalne. No, da malo začinimo darivanje i probudimo emocije, toplo preporučam personalizirane poklone.

Darivanje karikatura poseban je čin zato što imate priliku sudjelovati u osmišljavanju poklona. U poklon ćete utkati detalje, priče i situacije koje pripadaju osobama za koje spremate poklon.

U nastavku dijelim nekoliko ideja karikatura kao poklona za vjenčanje. Vjerujem da će vas inspirirati i pokrenuti maštu.

Na fotografiji je prikazana ilustracija maldenaca u vjenčanici i odjelu te mladenka drži crvene balone. Ilustracija je uokvirena u bijeli okvir te obješena na zidu. Karikature maldenca super su poklon za vjenčanje.
Karikatura mladenaca s crvenim balonima

Karikature koje crtam ne ističu mane, već baš suprotno – osjećaj nježnosti i smisla za lijepo. Kao takve predivna su uspomena na dan vjenčanja. Karikatura mladenaca u vjenčanici i odjelu prekrasan je način kako sačuvati trenutak slavlja.

Ilustracija mladenaca do struka uvjenčanici i odjelu. Mladenka drži buket cvijeća, te ispod piše datum njihova vjenčanja i imena.Ilustraciaj je uokvirena u dizajnerski okvir s paspartuom dimenzija 30x40 cm. Predstavlja poklon za vjenčanje mladencima.
Karikatura mladenaca s buketom cvijeća

Detaljima poput buketa cvijeća, bojama njihova vjenčanja, tekstom prvog plesa ispod ilustracije podsjetiti ćete ih na dan vjenčanja i to svaki put kada zastanu i pogledaju karikaturu u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

Ilustracija zaljubljenog para. Muškarac je nacrtan u plavom odjelu i košulji, dok se je djevojka u crvenoj lepršavoj haljini. Oko njih nacrtana su 3 mala crvena srca. Ilustracija je uokvirena u bijeli okvir i obješena na zid pored zelene kućne biljke. Ilustracija je poklon za vjenčanje mladencima
Bračni par u crvenoj haljini i odjelu.

S druge strane, mladenci ne moraju biti u vjenčanici i odjelu. Mladenka može nositi crvenu haljinu koju voli, baš kao na primjeru iznad.

S osmišljavanjem poklona za vjenčanje možete krenuti od dana zaruka. Ako znate da je buduća mladenka svoje sudbonosno „da“ izrekla na jednom posebnom mjestu koje je njezin odabranik pomno isplanirao i organizirao, te postoji zabilježena fotografija, ovo je prilika za originalni poklon.

Klijentica Hana svojim je prijateljima poklonila ilustraciju njihovih zaruka koja se dogodila u šarenom talijanskom gradiću Positanu. Ideja je bila ilustracijom prenijeti emociju i zabilježiti romantičan trenutak koji se dogodio ispod žutih limuna s pogledom na pitoreskni grad.

Ilustracija zaljubljenog mladog para ispod drva limuna i u pozadini talijanski grad Positano. Ilustracija prikazuje trenutak zaruka te je uokvirena u bijeli okvir. Poklon za vjenčanje prijateljima
Romantična ilustracija zaruka – poklon za vjenčanje prijatelja

Ne morate se brinuti za dizajn okvira i ispis karikature. Na sve sam mislila.

Karikature ispisujem u dva formata (20×30 cm i 30×40 cm), a okviri se posebno naručuju i letvice slažu za svaku pojedinu karikaturu. Dostupne boje letvica su bijele, crne i dizajnerske koje možete vidjeti na fotografijama iznad.

I svakako ne zaboravite pokloniti čestitku s nekoliko lijepih želja i potpisom na kraju.

Ako se odlučite za jednu od čestitki s weba kkarikature.hr znajte da unutar nje možemo digitalno ispisati tekst po želji.

Za kraj dijelim s vama recenziju klijentice na darovanu karikaturu:

„Draga Karla, samo bih ti htjela javiti da su mladenci malo je reći bili u pozitivnom šoku kada su vidjeli karikaturu. Stvarno im se jako svidjelo i već ima posebno mjesto u njihovom novom domu. Kažu da im je ovo najljepša uspomena i poseban dar za njihov veliki dan! Još jednom hvala ti na prelakom dogovoru oko svega i prekrasnoj karikaturi. Vjerujem da ćemo imati još narudžbi za karikature sada kad su svi oduševljeni ovom.“

 

„Karla, evo karikatura je jučer poklonjena i baš je izmamila osmijeh na lice, nama se baš jako svidjela, a čini mi se i mladoženji jer ju je izložio u šator da ju svi vide. Hvala ti puno <3“

 

P.S. Vrijeme izrade karikature je minimalno 10 dana, stoga požurite s narudžbom!

Karikaturu možete naručiti klikom ovdje.

Za sva pitanja dostupna sam putem e-maila kkarikature@gmail.com ili putem Instagram profila kkarikature.

Veselim vam se!

Karla

Karla Krizmanić autorica brenda Kkarikature - personalizirane karikature za vjenčanja, proslave diploma, rođendane, godišnjice braka