Samo da ne dođem praznih ruku!

Je li ti poznata rečenica: „Samo da ne dođem praznih ruku.“?

Vjerujem da si je sigurno jednom čuo/čula ili pak izgovorio/izgovorila.

Što nam ona govori?

Hajmo vidjeti na primjeru. Zamisli da slaviš neku važnu prigodu do koje ti je jako stalo. Recimo da slaviš svoj okrugli rođendan. Izrazito si ponosan/ponosna i svoju radost jedva čekaš podijeliti s drugima. Rođendane jako voliš slaviti i oni za tebe predstavljaju priliku da okupiš svoje prijatelje. Organiziraš proslavu i pozivaš sve svoje najbliže i najdraže ljude. Spremaš hranu, piće, slastice i sve ostalo što znaš da vole. Možda je tvoja najbolja prijateljica na posebnoj prehrani i jede samo hranu bez glutena. Razmišljaš o njoj i za nju organiziraš drugačiji snack kako bi i ona mogla uživati i osjećati se dobro. Pokušaj zamisliti i opisati sve u najmanji detalj.

S druge strane, tvoji prijatelji dobivaju poziv na proslavu i kod njih se javljaju vrlo poznate misli: „Što darovati?“. Od niza obaveza i loše organizacije ne stižu osmisliti poklon na vrijeme, sve do posljednjeg dana kada se brinu samo da nešto kupe. Samo da ne dođu praznih ruku.

Ono što im je tada najlakše i najbezbolnije je otići u najbliži dućan i kupiti nešto čime mogu napuniti svoju ukrasnu vrećicu s natpisom Happy birthday. Barem je vrećica u skladu s prigodom, pa će ovako ipak izgledati kao da su se potrudili više.

Na proslavu dolaze ponosni jer u ruci drže poklon. Sada mogu napokon odmoriti i uživati u slavlju jer su prekrižili zadatak s popisa očekivanja.

Što je prava svrha darivanja?

Darivanje predstavlja gestu nesebičnosti i brige za drugoga. To je čin kada se radujemo zbog sreće druge osobe. Veselimo se slavlju i poklonom pokazujemo koliko nam je stalo.

Kada čuješ da netko izgovori: „Samo da ne dođem praznih ruku,“, tada je sva pažnja usmjeren na jednu osobu – na osobu koja daruje.

U ovom slučaju teško dolazimo do odgovora što bi bio prigodan poklon. Što bi slavljenika obradovalo? Usrećilo? Uljepšalo mu dan?

Darivanje je u tom slučaju izgubilo pravu smisao i tada darujemo iz pozicije moranja.

Bez obzira osmišljavamo li poklon u posljednji čas, vjerujem da i tada možemo osmisliti vrlo originalne i korisne poklone. Potrebno je samo malo kreativnosti i mašte.

Nije cilj samo napuniti vrećicu nepotrebnim stvarima i bombonijerama koje nam stoje mjesecima u smočnici. Cilj je darovati nešto korisno, nešto u čemu će osoba koju daruješ uživati i s čime će se osjećati podržano i voljeno.

Darivanje nije nešto što se MORA, već nešto što se ŽELI.

Bez obzira na sve, predlažem ti da svoj poklon osmisliš ili kupiš na vrijeme.

Klikom na link ispuni obrazac za narudžbu Kkarikature iz udobnosti svog doma ili u pauzi na poslu, i oslobodi glavu napetosti i nepotrebnog stresa oko brige za poklon. Ukoliko imaš pitanja prilikom narudžbe, iskoristi viber podršku klikom na ikonicu u donjem desnom kutu.

Što su klijenti rekli o Kkarikaturama:

„Hej Karla! Hvala ti puuuuno na brzini izrade Kkarikature! Slavljenici su bili oduševljeni i svaka osoba koja je bila na slavlju je primijetila Kkarikaturu i uzela ju u ruke! Hvala puno! Ispala je sjajno!“

„Hvala na top proizvodu, odličnoj komunikaciji i na tome što se na tebe uvijek može računati kod izrade poklona. Slika je bila super, mladenci su isto oduševljeni. Još jednom hvala!“