5 ideja originalnih poklona spremnih u posljednji čas!

Pokloni spremni u posljednji čas!

Danas si pozvan/a na proslavu? Imaš svega 2-3 sata za spremiti prigodan poklon?

Nema problema! Been there done that! Evo što možeš darovati!

1. Karte za koncert

Prije nešto više od mjesec dana bila sam pozvana na proslavu diplome. Proslava je već počela, kada mi je zazvonio telefon: „Karla, gdje si? Imaš li neke planove za večeras? Ako nemaš, odmah dođi!“

Dok sam se spremala, razmišljala sam kojom sitnicom bih mogla iznenaditi i uljepšati joj dan. Tog sam dana, nekoliko sati prije poziva, saznala o koncertu koji će se uskoro održati. Odmah sam povezala ova dva događaja i u samo nekoliko minuta imala poklon u rukama.

Stranica eventim.hr prava je riznica blaga u slučaju da želiš pokloniti karte za koncert u posljednji čas. Naravno, koncert ne biraš za sebe, već za drugu osobu. Zato pametno kupuj i požuri na slavlje.

2. Sadnica cvijeća

Poklon koji volim darivati je sadnica cvijeća. To može biti sadnica ružmarina, lavande, origana, mente ili nekog drugog začinskog ili ljekovitog bilja. Ako ti je u blizini cvjećarna i imaš na raspolaganju tek nekoliko sati za kupovinu, ovo može biti poklon koji tražiš! Može biti zabavno nakon nekoliko mjeseci provjeriti kako sadnica napreduje i raste.

Prošle sam godine od prijateljice za svoj rođendan na poklon dobila sadnicu avokado. Prijateljica obožava saditi sjemenke koštica voća. Tako je posadila avokado.

Iz posađene koštice izraslo je malo drvo. Svake je godine sve veće i ljepše.

3. Dobra knjiga

Voliš li čitati knjige i kupuješ, kao ja, svakoga mjeseca barem jednu? Onda zasigurno imaš knjigu koja čeka red da bude pročitana. Ako osjećaš da bi upravo ta knjiga inspirirala i potaknula osobu koju daruješ na pozitivnu promjenu, daruj joj svoju knjigu, a sebi već sljedeći dan možeš kupiti novu.

Ove godine darovala sam prijateljici za rođendan knjigu autorice Elizabeth Gilbert „Velika magija“. Knjiga daje dozu motivacije i inspiracije za što sam osjetila da slavljenici u tom trenutku treba.

Poruka koju sam nakon sedam dana dobila glasila je: „Karla, ova knjiga je pun pogodak! Samo da znaš dovršila sam projekt koji sam dugo odgađala. Hvala ti!“

4. Ispeci fini kolač

Ako si vješt/a u spremanju slastica, provjeri imaš li sve od potrebnih sastojka i kreni! Kolač u koji si uložio/la svoje vrijeme i potrudio/la se iznenaditi dragu osobu, prekrasna je gesta.

Moje iskustvo s kolačima nije previše bogato, ali mogu spomenuti tzv. pince koje pečem svake godine za Uskrs.

Prošle sam ih godine upakirala u prozirnu vrećicu i svaku ukrasila malom čestitkom s karikaturama osoba kojima je pinca namijenjena. Ispalo je baš simpatično i kreativno!

Kolač - ideja poklona u posljednji čas
Uskrsne pince s kretivnim pakiranjem

 5. Crtež tvog mališana – originalan poklon u posljednji čas

Ovo je poklon koji slavljenika oduševi, a ne očekuje ga – sjajna kombinacija.

Djeca su vrlo kreativna i maštovita, i svojim nas radom i ponašanjem često iznenađuju. Njihovi radovi pokazuju nam kako oni gledaju na svijet oko sebe.

Dajte svom mališanu bojice i komad papira. Objasnite mu da biste mu bili jako zahvalni ako bi nacrtao slavljenika.

Ako se radi o npr. proslavi diplome, ideja može biti slavljenik kako drži buket cvijeća i diplomu u ruci. Možete se poslužiti fotografijom s društvenih mreža, ako je javno objavljena.

Rad će vas sigurno iznenaditi i vjerujem da ćete pojuriti da poklon darujete čim prije. Na poleđini papira možete ispisati pokoju lijepu riječ i želju.

Ovu ideju testirala je moja majka i reakcije su bile sjajne! Kreativno i originalno!

Ako si unaprijed pozvan/a na proslavu diplome i želiš darovati pokloni koji će oduševiti slavljenika – kreni ovdje!

6. Bonus ideja 

Kako bi uvijek bio/bila spremna za ovakve prilike ilustrirala sam inspirativne čestitke.

Ove čestitke univerzalne su i možeš ih darovati za razne prilike. Za rođendane, proslave diploma, vjenčanja, kao mali znak pažnje…

Možeš ih darovati samostalno, uz neki poklon ili uz komad ukusne torte.

Čestitke možeš spremiti u ladicu i uvijek biti spreman/na kada zatrebaju.

Set od 4 ilustrirane čestitke s citatima. Tamno zelena, plava, smeđo-narančasta i svijetlo zelena. Unutar ćestitke može se napisati neka lijepa riječ i pokloniti samostalno, uz poklo ili uz komad torete.
Set od 4 inspirativne čestitke

Kada se radi o pozivu na proslavu u posljednji čas, nema potrebe previše komplicirati i tražiti poklon koji zahtijeva nekoliko dana pripreme. Zapravo je ključ upotrijebiti malo mašte, pojednostaviti i darovati sitnicu.

 

Pokloni koji traže malo tvoje domišljatosti odlična su iznenađenja. Slavljenik/ca će biti vrlo zahvalan/na i cijeniti tvoj trud.

Piši mi na Instagram profil Kkarikature, koju ćeš ideju testirati i svakako javi dojmove!